Welkom bij de Koning De beste isolatie
Dakisolatie voor
Dakisolatie na
Dakisolatie afgetimmerd

Dakisolatie

Warmteverlies via uw dak kunt u het beste voorkomen. In Nederland komt warmteverlies via het dak vooral voor bij oude huizen (woningen gebouwd voor 1970). Er gaat een aanzienlijke hoeveelheid warmte via het dak verloren. Een dak hoort namelijk in de winter niet warm te zijn. U kunt u dit warmteverlies redelijk eenvoudig voorkomen door uw dak te isoleren. Door te investeren in dakisolatie krijgt u er een lagere energierekening voor terug. Daarom kiezen veel huiseigenaren voor onder andere dakisolatie.

Voor welke isolatiemethode u kiest hangt of van het type dak. Is dit een schuin of een plat dak? Hebt u een verwarmde zolderruimte of niet? Wordt de ruimte onder uw dak verwarmd?
Wij zullen u adviseren wat voor u het beste is.

Dakisolatie materialen

Hardschuimplaten: Dit zijn platen isolatiemateriaal die een brandvertragende werking kennen en weinig of geen vochtopname hebben. Ze zijn vrij milieuvriendelijk en lenen zich zowel voor toepassingen bij een plat als hellend dak.

Glaswol: Glaswol is verkrijgbaar in dekens of platen en is eveneens onbrandbaar. Daarnaast is glaswol waterafstotend en ook een prima materiaal voor geluidsisolatie.

Steenwol: Steenwol is vergelijkbaar met glaswol op gebied van eigenschappen en verwerking. Het is gemaakt van vulkanisch gesteente en eveneens een goed isolatiemateriaal.

Aluminium noppenfolie: Een materiaal dat makkelijk verwerkbaar is. De folie is dampdicht en kaatst de warmte terug zodat het niet verloren gaat.

4 Goede redenen om uw dak te isoleren

1. U bespaart op uw energierekening.

2.U maakt uw zolder binnen één dag bewoonbaar.

3. U verliest minder warmte via uw dak.

4. U betaalt maar 6% btw op dakisolatie

Hoeveel u bespaart met dakisolatie

Volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal scheelt dakisolatie tussen de € 370 (schuin dak, onverwarmde zolder) en € 700 (schuin dak, verwarmde zolder) op de jaarlijkse energierekening. Isoleer je de zoldervloer, dan bespaar je daar op jaarbasis ongeveer € 400 mee (prijspeil 2020).

Wij verzorgen het isoleren van vloeren, spouwmuren, gevels en daken.

Vraag een gratis adviesgesprek aan